ELEKTRISCHE INSTALLATIE

U wilt een elektrische installatie die die veilig, bedrijfszeker en energiezuinig is. Ook het gebruiksgemak is belangrijk en het liefste wilt u zo min mogelijk van de installatie zien. Met andere woorden: u wilt kwaliteit. Dit kan door een goed ontwerp, vakkundige aanleg en gedegen onderhoud.

Ontwerp

De basis van een goede installatie is een goed ontwerp. Onze tekenafdeling legt de wensen en eisen aan een installatie vast in installatietekeningen en elektrische schema’s. Hierbij wordt zorgvuldig gekeken of alle benodigde beveiligingen in het ontwerp zijn meegenomen. Ook hebben wij de kennis en software voor het maken van lichtberekeningen en kabelberekeningen.

Installatie

Onze elektrotechnische afdeling verzorgt de aanleg en uitbreiding van ieder denkbare installatie volgens de NEN1010 en eventuele andere geldende normen. In onze werkplaats kunnen wij op maat gemaakte verdeelkasten en schakelpanelen samenbouwen. Op locatie worden deze gemonteerd en aangesloten. Bij oplevering worden diverse metingen en controles uitgevoerd zodat de installatie veilig kan worden gebruikt. En natuurlijk zorgen onze monteurs ervoor dat de installatie netjes is weggewerkt.

Inspectie en onderhoud

Ook elektrische installaties hebben onderhoud nodig. Slecht onderhouden installaties verhogen de kans op het ontstaan van brand of letsel. Hierdoor eisen verzekeraars steeds vaker een periodieke inspectie van de elektrische installatie. T.I.B. de Boer kan dit voor u verzorgen. Wij inspecteren volgens de methodes omschreven in de NEN3140. Ook werken wij samen met een onafhankelijk inspectiebureau voor scope 8 (NEN3140) en scope 10 (NTA 8220) inspecties.