VENTILATIE

Nogal wat woningen en kantoren hebben geen – of een slecht functionerende ventilatievoorziening. Goede ventilatie is echter belangrijk voor de gezondheid van mensen. Doordat gebouwen steeds beter worden geïsoleerd en kieren worden afgedicht is mechanische ventilatie noodzakelijk. Hiermee kan continu een goede luchtverversing worden gerealiseerd.

Warmte terugwinning

Ideaal is een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmte terugwinning. Hierbij verwarmt de afgezogen lucht de koude buitenlucht voordat deze wordt ingeblazen. Zo bespaart u op de stookkosten. Wel is het belangrijk regelmatig de filters schoon te maken.

Vraaggestuurde ventilatie

Afhankelijk van het aantal personen dat aanwezig is in een ruimte kan meer of minder luchtverversing nodig zijn. Met een slimme regeling de ventilatie op de behoefte afstemmen. Dit kan bijvoorbeeld door de CO2 of luchtvochtigheid te meten.

Luchtbehandeling

In kantoren of productieruimtes is het vaak gewenst de ventilatielucht te behandelen voordat het in een ruimte wordt geblazen. Het is mogelijk de lucht te zuiveren, verwarmen, koelen, ontvochtigen en bevochtigen. T.I.B. de Boer heeft ruime ervaring in deze technieken. Ook complexe regelingen met bewaking op afstand kunnen wij realiseren.