ONZE DIENSTEN

Elektrotechniek

Elektrische installaties
De elektrotechnische afdeling verzorgt de aanleg en uitbreiding van installaties in woningen, industrie en utiliteit. Dit gebeurt volgens de NEN1010 en eventuele andere geldende normen. Verdeelkasten en regelpanelen worden in eigen werkplaats samengebouwd.

 

Specialisme:
Een specialisme van het bedrijf is het elektrisch modificeren van koelinstallaties. In samenwerking met een aantal koeltechnische bedrijven worden koelmachines voorzien van klantspecifieke wensen zoals storingsmeldingen, softstarters en communicatieopties. Soms moeten schakelpanelen van machines welke uit het buitenland komen aan de Nederlandse normen aangepast worden. Ook worden in de werkplaats complete regelkasten samengebouwd.

Door de sterk ontwikkelde tuinbouwsector in de regio is het bedrijf ook thuisgeraakt in de aanleg van diverse installaties op boomkwekerijen. Te denken valt aan automatische beregening eventueel met kunstmestdosering en vorstmelding. Ook op gebied van drainagepompen met aansturing is veel kennis aanwezig.

 

Telematica
Installatie bedrijf de Boer verzorgt de aanleg van telefoon installaties. Wij zijn o.a. systeempartner van Tiptel telefooncentrales. Ook voor het aanleggen van centrale antenne installaties (CAI) en satellietschotels is kennis aanwezig.

Verder verzorgt het bedrijf de aanleg van computer netwerken. Standaard voldoen deze aan de categorie 5e specificatie voor snelheden tot gigabit ethernet, maar ook categorie 6 netwerken kunnen worden aangelegd. Testrapporten worden bijgevoegd.

 

Brandmeld en ontruimingsinstallaties:
Wij kunnen brandmeldinstallaties aanleggen variërend van gekoppelde rookmelders in een woonhuis tot een geëiste brandmeldinstallatie met doormelding naar de brandweer. Dit doen wij volgens de verschillende normen waaronder: de NEN2535 voor brandmeldinstallaties, NEN2555 voor rookmelders in woningen en de NEN2575 voor ontruimingsinstallaties.

 

Beveiliging:
Tot de werkzaamheden behoren ook de aanleg en onderhoud van beveiligingsinstallaties. Volgens een op maat gemaakt plan kan elektronische inbraakbeveiliging met centrale met doormelding, deurcontacten en bewegingsdetectoren worden aangelegd. Ook kunnen bewakingscameras een onderdeel zijn van de beveiliging.

Installatietechniek

De werktuigbouwkundige installatietak van ons bedrijf is actief met aanleg en onderhoud van verwarminginstallaties, sanitaire installaties, ventilatie en dakwerken. Hieronder worden deze disiplines verder toegelicht:

Centrale Verwarming:
Tegenwoordig zijn de meeste woningen voorzien van centrale verwarming. Een gasketel verwarmt water. Via radiatoren, convectoren en vloerverwarming wordt deze warmte in het huis weer afgegeven. Een installatie en de regeling wordt in overleg met een klant ontworpen. Afhankelijk van het benodigde verwarmingsvermogen en tapwaterhoeveelheid wordt een type ketel gekozen.

Door ons veel gemonteerde merken zijn Atag, Vaillant, Remeha en Nefit. Bijna altijd hebben deze ketels een hoog rendement wisselaar. Met een slimme regeling zoals modulerende aansturingen, weersafhankelijkheid en klokprogramma’s kan soms veel energiebesparing worden gehaald. Na installatie van een nieuwe ketel wordt een onderhoudscontract aangeboden. Een deskundige onderhoudsmonteur controleert eenmaal per jaar de gehele installatie. Hierdoor kan op een aantal onderdelen tot wel 10 jaar garantie worden gegeven. Voor storingen is een storingsdienst 24 uur per dag bereikbaar.

Naast standaard oplossingen is er bij T.I.B. de Boer ook ervaring met zonneboilers, warmtepompen, luchtverwarming en diverse andere verwarmingstechieken. Ook is er ervaring met een gecombineerde installatie voor zowel koeling als verwarming. Een convector of warmtepomp kan omschakelen tussen verwarmen en koelen en zorgt hierbij het jaar door voor een perfect binnenklimaat.

 

Sanitaire installaties
De aanleg of vervanging van waterleiding en riolering is dagelijks werk voor onze vakkundige loodgieters. Bij de aanleg van waterleiding wordt gelet op mogelijk legionella gevaar en wordt het gebruik van giftige stoffen gemeden. Voor oplevering wordt de installatie op lekdichtheid gecontroleerd. Wij kunnen u helpen met het kiezen van sanitaire toestellen of u naar een showroom doorverwijzen.

 

Ventilatie
Nogal wat woningen en kantoren hebben geen of een slecht functionerende ventilatievoorziening. Goede ventilatie is echter belangrijk voor de gezondheid van mensen. Met mechanische ventilatie kan continu een goede luchtverversing worden gerealiseerd. Door te kiezen voor een standenregeling kan afhankelijk van de behoefte meer of minder lucht worden ververst. Ideaal is een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Hierbij verwarmt de afgezogen lucht de koude buitenlucht voordat deze wordt ingeblazen. Zo kan worden bespaard op de stookkosten.

 

Dakwerk
Ons bedrijf verzorgt het waterdicht afwerken van platte daken, dakkapellen en dakranden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van bitumen dakbedekking, lood, zink, kunststof en isolatiemateriaal. Dakgoten, hemelwaterafvoeren en dakdoorvoeren kunnen in onze werkplaats worden gemaakt. Hiervoor zijn diverse machines aanwezig zoals een zetbank, slagschaar en kraalmachine.